Известие

Collapse
No announcement yet.

МОЛЯ ЗА МНЕНИЯ!!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• МОЛЯ ЗА МНЕНИЯ!!!

]Здравйте токущо се регистрирах в този клуб.Решил съм април месец да ходя в италия да си купувам кола.Колебая се между Фиат Браво или Алфа.Сигутно ви е писнало да давате съвети на подобни заблудени като мен ама все пак !Събрал съм 2500 евро.Сърцето ме влече към Алфа 145,ама разума ме дарпа повече към Браво.Един приятвел има такъв и знам че частите не са от най скъпите.Обаче за Алфата съм чувал доста лоши нещица.До колко са оправдани надявам се да ми помогнетеДругият ми въпрос е-До колко Алфата се разбират с газовите уредби? Благодаря ви предварително!
    Глобалното затопляне е сериозен проблем!Готови ли сте начинът ви на живот да се промени?

братле ти като отидеш до Italy разгледаи хубаво и сам сигурен 4е ще си купиш няква друга кола там има доста избор ,италянците карат колите си докато по4нат да се развалят и после ги продават и си купуват нови така 4е може да попаднеш на нещто готино ина4е аз ли4но сам за Alfa 145 пред Fiat Bravo .Успех.
    conductor de una Alfa 145 1.9 td наи сигурното място за една кола е на паркинга , но не за това са направени магистралите

Comment

Алфа Ромео е един напълно нормален автомобил както всички останали,само дето е по-красив
      PS:За Бравото сум чувал,че са доста проблемни
      PS:Има доста колеги с газ

Alfa33 1.3 90г.Alfa33 1.5 93г.Alfa33 1.4 94г.Alfa146 1.4TS 97г.Alfa146 1.8TS 99г.Sprint 1.5 78г.Аlfa33 1.7 4x4 91г Sprint 1.7 16V 83г.Alfa145 1.3 96г.Alfa156 2.0 99г.147 1.6 03г.145 2.0 Alfa159 1,9 JTD Ti

Comment

Бе доста с газ на 145 няма май мисля че ако е твърдо за газ по добре Фиата Но инак Алфата е друго тесто

А инак то и за Алфите и за Фиатите ''майсторите'' говорят едно и също
        1995 Alfa Romeo 145 1.6 Boxer - ex
        2000 Alfa Romeo 166 2.4 JTD 136cv - ex
        1995 Alfa Romeo 164 Q4 3.0 V6 24V 232cv

Comment

Качи се и подкарай фиат и алфа, и ще видиш кое ти допада повече Аз залагам на алфата

За газ....ммммм за повечето колеги в тоя форум (включително и за мен) газ и алфа са несъвместими понятия. Но това не значи че не може да се сложи.

Относно цени на поддръжка поне според мен разликата не е голяма. Цените за първоначалното обслужване са горе-долу еднакви при браво и 145 (ТС, боксера е по-евтин)

По мои лични впечатления алфата е здрава, тва че са трошливи са гаражни легенди и приказки на "майстори" на москвичи. Троши се колкото всяка друга кола, че и по-малко. Много зависи как е карана и как я караш. Все пак говорим за коли на хххх км карани от незнайно кой.

Алфа е друг клас автомобил. качеството на изпълнение и материалите са на много по-високо ниво. Конструкцията на алфата е по-сложна, така че трябва компетентен майстор.

НО пък удоволствието да караш алфа е невероятно (когато върви де )
          166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
          ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Пич да ти кажа колегата ми има Fiat Bravo и вози като каруца с железни колелета,пък да не ти казвам колко пари се изръси за ремонти.Аз за тва си купих Alfa,пък и частите са едно към едно от към цени.
            Аlfa romeo 145 1.3 boxer 90hp

Comment

Ти какъв отговор очакваш във форума на Алфа? Тук сме пристрастни. За мен въпрос като Фиат или Алфа не съществува.
              За газта, аз си сложих газова и карам вече 20 000 км. без проблеми. За 8 месеца съм сменил термостат, ремъци и ролки, масло и маслен филтър и въздушен филтър. За мен всичко е на късмет. Аз съм влюбен в мойта алфичка.
              Peugeot 607 2.7 HDI 204 hp
              EX: Alfa Romeo 156 1.8 TS 144 hp ГИ
              EX: Alfa Romeo 146 1.6 Boxer

Comment

карай фиат да те е яд

що ша ходиш до Италия за кола Страната е огромна и ти с тези 2500 Е си бедна мишка.Да не мислиш ,че някой ще ти обърне внимание.В Горубляне е фраш от нововнесени коли и може да избираш на воля и да се пазариш дни, седмици и месеци.А до Италия иди на екскурзия Много красива страна с ниски и дебели италиянки, но пък са много развратни А за изборати между фиат и алфа При тези модели ,които ти искаш ,разликата е в емблемата и двигателите, иначе купето е еднакво.С алфата ще си господар на пътя а с фиата прислуга.
                алфа ромео Арна,33,75 и 166

Comment

аде и аз да се изкажа

Предишната кола Фиат Брава, настоящата Алфа 146

Фиатката въобще не е лоша кола - има си външен вид, вътре е комфортно ( в смисъл широко и удобно), таблото е интересно(малко мяза на яйце). Ремонти по нея като всяка друга колица на старо - това правиш тоз месец, там поровичкаш другия... в общи линии стандартна процедура..Навъртях и 20 000 за година и половина, преди един хубостник с Мазда да реши че може да паркира в мойто фиатче, но не мога да се оплача от нея.

Алфата - е тук вече какво да кажа - визия доста добра, вътре хубава, повече екстри от фиатката(определено липсата на яйце е за предпочитане), много приятна колица за каране. Ремонтите си вървят, то нема начин...Повечко гълта, но и двигателчето на новата е спортно.

та Алфата е по-хубавка според мен, но и фиатчето не е лошо....Другите неща си зависят от конкретната кола, може да отвиси по сервизи, а може и да не стигне до тях.

А колкото до газова уредба, не смяташ ли че е гавра да се слагат такива на коли правени за бензин, по - ефтинко е(не съм 100% убеден) ама пък се губи чара на колата.

И последно съвет - иди до Горубляне, влез и в едната и в другата и виж какво ще ти хареса повече. Аз лично така се отказах много бързо от идеята да сменям италянките с Меган например и разни Сеати. Лично мнение

Успех
                  Alfa Romeo 146 ti

Comment

Въпреки, че колата ми е на газ съм съгласен с Акулата Аз си сложих газова уредба когато бензина беше 2 лева, а аз навъртах по 70 до 100 км. градско на ден. Сега бензина е на по-приемливи цени и аз не бих си сложил газова.

Comment

кво и е приемливото на цената на бензина ... газта пак е 2 пъти по евтина

Comment

Първоначално публикувано от SFINKS
                        да ама кабели ,свещи, бобина, лули, филтри и други подобни трябва да са в пепфектно състояне, а те са доста пари. докато на бензин не са толкова капризни. освен като направиш тази инвестиция , за да не ти гърми газовата( освен ако не е 1800лв газов инжекцион) и разхода е доста по-голям, ( става като да си я караш на бензин) особено студена. и се почва, не пали на газ, придърпва, не ускорява и т.н. а по този начин се лишаваш от удоволствието да караш алфа, за което всички в този форум говорим. лично мое мнение
                        НАЙ-БЪРЗИЯТ ПЪТ ДО ВКЪЩИ ->146-BOXER 1.6

Comment

Първоначално публикувано от vamfan
                          да ама кабели ,свещи, бобина, лули, филтри и други подобни трябва да са в пепфектно състояне, а те са доста пари. докато на бензин не са толкова капризни. освен като направиш тази инвестиция , за да не ти гърми газовата( освен ако не е 1800лв газов инжекцион) и разхода е доста по-голям, ( става като да си я караш на бензин) особено студена. и се почва, не пали на газ, придърпва, не ускорява и т.н. а по този начин се лишаваш от удоволствието да караш алфа, за което всички в този форум говорим. лично мое мнение
                          Аз съм на мнение, че дори и да не ти е на газ колата трябва да е напълно изправна

Comment

Ей аман от тва да се изказват хора дето никога не са карали Алфа на газ, аре кат покарате на газ, тогава да давате мнения за това кое е капризно и кое не!
                            Mitsubishi Outlander
                            Mitsubishi Space Star
                            Daihatsu Terios

Comment

Първоначално публикувано от Crusader
                              Ей аман от тва да се изказват хора дето никога не са карали Алфа на газ, аре кат покарате на газ, тогава да давате мнения за това кое е капризно и кое не!
                              Съгласен с мнението на колегата Crusader!!!
                              Нито едно от тези неща не съм сменил и колицата си работи перфектно. До сега не ми е кихала или пърдяла или както там му викате. Само свещи съм сменил още преди да сложа газ защото са си консуматив.

Comment

Working...
                              X